Proef de ambacht uit Pelt bij Wele’s Chocolade

Droom helemaal weg bij een smeltend stukje ambachtelijke chocolade op uw tong. Deze intense en volle smaken proeft u onmiddellijk bij de creaties van chocolatier Emmanuele Bussels. Sinds 2008 heeft hij met Wele’s Chocolade een winkel met eigen atelier in Pelt waar u lekkere en originele chocolade of ambachtelijk ijs kan bestellen.

Emmanuele volgde met succes de opleiding Bakker, Banketbakker en Chocolatier. Vervolgens trok hij naar landen als Laos en Costa Rica. Na deze reizen stortte hij zich in Brussel volledig op zijn passie, chocolade. Hij ging aan de slag als chocolatier en later als chef-chocolatier bij onder andere Planète Chocolat en Passion Chocolat.

Sinds 2008 zet de chocolatier uit Pelt zich helemaal in voor zijn eigen zaak, Wele’s Chocolade. Het groeide ondertussen uit tot een veelzijdig atelier met winkel waar u naast chocolade en ijs kopen, ook een ijskar kan huren, een kamp of een workshop chocolade maken kan volgen. Tegelijkertijd wordt pralines of chocolade bestellen heel makkelijk dankzij de webshop. 


24/7 Chocolade-automaat

Ontdek gemak en genot met onze chocolade-automaat - Altijd open! 

Trakteer jezelf op een smakelijke traktatie op elk moment van de dag met onze chocolade automaat, nu beschikbaar op Houtmolenstraat 56 in Pelt. Onze automaat biedt 24/7 toegang tot een scala aan heerlijke chocolade producten, perfect voor die onverwachte zoete trek of als een speciale verwennerij op elk uur van de dag. 


Belgium chocolate awards 2023: Bean-to-bar

Emmanuele Bussels gehaalde  goud bij de Belgium chocolate awards 2023 in de categorie Bean-to-bar. De bean-to bar chocolademaker neemt het hele productieproces in eigen handen. Van het branden van de cacaoboon tot het breken, malen, concheren en tempereren. Wil je deze Huisgemaakte pure chocoladereep (71.40% cacao) ook eens proeven, kom dan zeker langs in de winkel of bestel via de webshop.

Sociale samenwerkingen

Wele's chocolade is ook maatschappelijk geëngageerd. Zo werken we al enkele jaren samen met BuSO Kids uit Hasselt. De leerlingen van OV1 mogen tijdens de les AGV (arbeidsgerichte vaardigheden) werken aan de verpakkingen voor onze winkel: geschenkmanden plooien, linten knippen, pralinedoosjes plooien, winkelzakken stempelen,...

Ook de Klimroos schakelen wij graag in voor ons inpakwerk met o.a. grote Sinterklaas-of  Paasbestellingen.

En op vrijdag namiddag komt Guy Vanhees helpen met de afwas in het atelier. Hij is een jongen met het syndroom van Down die graag de handen uit de mouwen steekt.

 

Neem contact op

Contacteer Wele’s Chocolade in Pelt voor al uw vragen of bestellingen van ambachtelijke chocolade en ijs. Chocolatier Emmanuele werkt dagelijkse formules uit, maar ook op maat van uw evenement. Bestellen kan online, u bent ook steeds welkom in de winkel.

 

Onze ambachten

Met de overheerlijke chocolade die bereid wordt met ambachtelijke ingrediënten bent u steeds aan het juiste adres, alles wordt bereid zonder additieven of smaakstoffen.

Lees meer

#

 

Ambachtelijk ijs

Met het ambachtelijk ijs kan deze professional ook tot op uw feest of evenement komen dankzij de ijskar, het ijs wordt aangevuld met plaatselijke specialiteiten.

Lees meer

#

 

Workshops & kampen

Wie graag wil dat zijn of haar kinderen zich perfect vermaken, kan hen inschrijven voor een van de zomerkampen, zo leren ze creatief om te springen met chocolade.

Lees meer

#

Producten
In de kijker

Producten ||In de kijker

Sorteren volgens
Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken